Den lange ventetiden

Tankene var der i flere år. Kunne virkelig Cochlea Implantat (CI) være noe for meg? Jeg var ikke sikker. Sa først nei da legen foreslo det. Venner, som jeg antok hørte bedre enn meg ble utredet, og de fikk operasjon!

Jeg tenkte lenge, men etter et års tid med grubling fant jeg ut at jeg ikke ville klare å finne det ut selv.

Ting tar tid!

Ting tar tid! Foto: movale

Jeg kunne like gjerne la legene få si sitt. Det verste som kunne skje var at jeg fikk nei! Eller ja? Ventetiden fikk jeg vite at var lang. Kanskje like greitt, siden jeg ikke visste? Jeg visste ikke hva jeg ville.

I september 2006 ble henvisningen til Rikshospitalet sendt. Da kom den. Den rare rastløsheten! Det skulle bli en lang ventetid. 3 år sa de! Jeg fikk brev om at jeg måtte regne med å vente inntil 3 år. Det er lenge det, lenge å vente på et svar om man kan operere. (Ler mer om ventelister her). I tillegg kommer ventetiden på selve operasjonen, deretter å få på lyd, samt påfølgende rehabilitetstid. Kalenderen min sa at dette kom til å ta minst 3-4 år. Det er lang tid det. Særlig når du ikke vet hva du vil, men samtidig innerst inne håper. Håper så inderlig på at dette kan være løsningen.

~ movale ~