Brevet, det er "bare" å ringe!

Fienden - les: telefonen! Illustrasjonsfoto av Marte Oppedal Vale

Fienden - les: telefonen! Foto: movale.

Yes, endelig. Brevet har kommet! Det lå i postkassen igår. Sånn old fashion, en ordentlig «snailmail». Du vet sånt som gamle mennesker sender, eller sånne store institusjoner som Rikshospitalet. Jeg åpnet det raskt.

Innkallingen til Cochlea-utredningen ligger i mine hender. 6. november skal jeg inn til fase 1. Første reaksjon er: skal jeg inn til utredning «så raskt». Ganske rart egentlig. Jeg er blitt fortalt at det ville ta 3 år å komme inn og jeg har «bare» ventet i 2 år. Nå sitter jeg og tenker. I 2 år har jeg jobbet intensivt med «å ikke tenke på det» og den tiden er plutselig over. Men det er likevel noen uker igjen. Nå er jeg rastløs. Tenk om det ikke blir noen CI-operasjon, tenk om det vil bli mislykket. Akkurat nå er jeg ganske nervøs og har mange tanker og følelser. Dette er stort! Større enn jeg kanskje har villet innrømme.

Jeg har mange spørsmål. Man har jo gjerne det når man skal inn på et sykehus. Jeg pleier jo ikke å utredes for CI til vanlig, klart jeg har spørsmål.

MEN, hvordan tar man kontakt med et sykehus når man er døv, teksttelefonen ligger i en eske i kjelleren, og eneste raske kontaktmåte er på telefon? Man skulle jo tro at en Øre-Nese-Halsavdeling som til daglig behandler folk som er døve vet at vanlig telefon ikke er helt tingen?? Nei, så enkelt er det nok ikke. Jeg kan jo sende vanlig brev (snailmail) som tar mange dager? Men nei det har jeg ikke tid til!

Ikke nok med at det kun er telefon som er mulig, telefontiden er fra kl. 0830-1130! Selvsagt i den perioden jeg ikke har tegnspråktolk denne uken. Jeg tok sjansen idag på å ringe med tolk utenom telefontid. De ble ikke glade, men vi fant jo til slutt ut at det var feil i brevet. De var heldige der gitt, heldige for at jeg er en type som ikke gir meg. Som ser fienden (les: telefonen) i hvitøyet og ringte. De sa jeg skulle få ny innkalling, med riktig tidspunkt. Alle spørsmålene jeg hadde kunne de dessverre ikke hjelpe meg. Og e-post, nei, det er det ikke mulig å få.

~ movale ~