Spørsmål, mange spørsmål

Spørsmålstegn

Illustrasjon. Foto: movale

Så var det alle spørsmålene da. De som jeg dessverre ikke fikk svar på over telefon. Jeg har mange tanker rundt det å skulle utredes. Det kan fort bli for mye og har derfor utsatt den verste grublingen i det lengste. Først i denne siste uken før første utredning har jeg tillatt meg selv å gruble litt. Jeg må jo prøve å forberede meg, men på hva?

Jeg vet svært lite om hva jeg skal være med på. Et generelt informasjonsskriv har jeg fått, men veldig mange av mine spørsmål er det ikke svar på i dette skrivet. Skrivet er så generelt at det egentlig ikke svarer på noen ting, selv ikke viktige ting som burde være en smal sak å informere om. Jeg er ganske frustrert over akkurat dette. Flere av spørsmålene er såpass banale, det hadde vært greit å kunne svar på for eksempel: Hva skjer i Fase 1, og hva skjer i Fase 2?  Hvem skulle jeg møte, og hva skal jeg være med på? Når kommer Fase 2? Det vanskeligste er at jeg ikke vet hva de skal undersøke i første runde. Da er det litt vanskelig å forberede seg, både mentalt og i forhold til alle spørsmålene jeg gjerne vil ha svar på. Det skal jo være en utredning for meg også? Jeg har tatt initiativet, jeg har søkt om utredningen og jeg skal ta beslutningen om dette er noe for meg dersom jeg får tilbud. Jeg har kun fått vite at jeg skal ta med bok, og at jeg må regne med ventetid.

Jeg er ikke bare usikker på om jeg vil få svar på mine spørsmål på selve utredningen. Det er også en usikkerhet om hvilke spørsmål jeg i det hele tatt kan få svar på. Tro det eller ei, det er svært lite av de medisinske forholdene ved min hørsel jeg vet noe om.

F.eks: Hvorfor hører jeg dårlig? Vil jeg bli helt døv en dag? Er det arv, eller en skade, eller er det noe annet som gjør at jeg er døv? Hvor døv må man være for å bli operert?  Er jeg døv nok, hva ville skje hvis jeg ikke er døv nok? Disse spørsmålene er et lite utvalg. Jeg vet jeg måtte vente med hensyn til en del av disse spørsmålene.

Problemet mitt er bare at hodet mitt er fullt av de. Spørsmålene er der hele tiden! Jeg må «bare» vente…

~ movale ~