Dagene før dagen

Elg i solnedgang. Foto privat: Marte Oppedal Vale

Elg i solnedgang. Lek på stranden. Foto: movale.

Det var utrolig deilig med ferie. Det var godt å komme seg vekk, få litt mer lys og ikke minst litt sol på kroppen. 14 dager i Thailand kan definitivt anbefales i førjulstiden. Jeg hadde en del tid til å tenke i Thailand og i juleferien. Det var noen temaer som stadig vendte tilbake i mine tanker.

Det var helt klart for meg at det ikke fristet å være pasient på Rikshospitalet. Jeg hadde ikke lyst til å dra dit alene. Den første utredningen hadde satt en støkk i meg. Jeg var veldig spent på hva jeg kunne vente meg når jeg skulle møte CI-teamet. Ville jeg oppleve at jeg ble tatt godt ivare på? Ville jeg denne gang få svar på spørsmålene mine? Ville jeg ha tillit til vurderingen de skulle gjøre, og dermed tørre å stole på resultatet? Jeg var skeptisk! Paradoksalt følte jeg meg ikke trygg på ØNH avdelingen på Riksen! Jeg skulle heldigvis få tolk, men jeg var på ingen måte trygg.

Da jeg var liten pleide mamma å følge meg på Rikshospitalet på de årlige hørselskontrollene, og pappa fulgte meg på de årlige synskontrollene. Det var mange år siden jeg har hatt noen med meg på kontroll. Men denne gangen var det annerledes for meg. Etter en god samtale med mor og far, ble vi enige om at pappa skulle være med denne gangen!

~ movale ~