Før operasjon

Forkjølet. Foto: movale.

Forkjølet. Foto: movale.

Det er ikke få ting som skal lande før operasjon. I tillegg er tempoet som vanlig høyt på jobb. Det er bare å henge i. En forkjølelse og halsbetennelse har jeg også måttet forholde meg til.

Prosessen med å finne ut hvilket øre jeg skulle operere har falt litt på plass av seg selv. Jeg har fulgt legens anbefaling. Jeg har ikke hatt det store overskuddet til å gå veldig dypt inn i det.

Nucleus Freedom. Foto: medisan.no

Nucleus Freedom. Foto: medisan.no

Etter flere møter med leverandører fant jeg ut at jeg skulle følge magefølelsen. Det var veldig vanskelig å velge. Jeg fant ikke noe apparat som oppfylte alle kriterier. Så det ble Nucleus Freedom! Sølvfarget!

Men jeg fikk et tilbud jeg ikke kunne avslå, for to dager siden møtte jeg en erfaren og kunnskapsrik CI-bruker. Det var godt å snakke med noen utenfor sykehuset. Å snakke med noen som ikke er bundet av vedtak og et politisk spill. Som er villige til å diskutere regler om økonomisk finansiering av 1 vs. 2 ører (se mer artikkel fra dagbladet og dagens medisin). Vi er jo skjønt enige om at å bare operere et øre på voksne er idioti hvis man kan operere begge. Jeg fikk mange gode argumenter, og fikk bare ennå sterkere bekreftet mitt eget ønske om å få to apparater.

Noen kamper bare vet man at man ikke kan vinne. Men det betyr ikke at man ikke skal prøve. Jeg visste at det ikke ville være mulig å få to apparater i samme operasjon, men jeg tok det opp på mitt siste møte med Riksen idag før operasjonen (les mer om 1 vs. 2. her). Men som ventet, avslaget var blankt.

Jeg fikk registrert meg for operasjon idag, og måtte tilbake til mine andre kamper.

~ movale ~