Utforsking av lyder og mer volum

Lydjustering. Foto: movale.

Lydjustering. Foto: movale.

Neste dag var jeg helt gira. Jeg måtte sette på apparatet litt lavt og så ta opp lyden etter litt tid, for å gi hjernen en mulighet til å våkne og ikke få lydsjokk. Kjente at diskanten var småvond.

Vel fremme på Riksen var det på`n igjen og justere slik at styrken opplevdes like sterk på alle elektrodene. Vi justerte også bassen opp og diskanten ned. Jeg innså at jeg måtte ta hensyn til at dette var en styrkeprøve og at jeg skulle overleve disse lydinntrykkene. Men til tross for dette så kom lydene tydeligere og tydeligere frem.

Jeg kom inn i det lydtette rommet for å teste ut om apparatet var i orden. Jeg la fortsatt merke til den tynne lyse lyden (sirenen) som lå over de andre lydene, og det irriterte meg at jeg ikke skjønte hva det var.

Ut over dagen utforsket jeg lyder i stor stil. Vi måtte ut å høre på motorveien, trikken, en elv, fugler, og en summelyd i en dørpumpe. Jeg var helt fasinert og la merke til at jeg ikke kunne høre noe på litt avstand.

Etter lunsj fikk jeg ennå mer lyd. Jeg fikk mer volum i bassen. I tillegg fikk jeg masse ekstrautstyr og en koffert med alt mulig til apparatet.

Jeg fikk snakke med en audiopedagog litt senere på dagen. Vi snakket en del om å ha rimelige forventninger og det å være tålmodig.

~ movale ~