Programmering

På sykehuset neste dag måtte jeg fortelle om mine erfaringer. Vi brukte dagen til å lage fire forskjellige programmer. Og jeg jobbet en del med volum og lydsensitivitet. Vi gikk systematisk gjennom en god del kommunikasjonssituasjoner og jeg prøvde å tenke gjennom, og finne ut hvordan jeg kunne bruke de ulike programmene. Vi fant ut at vi måtte prøve oss frem, og at jeg skulle komme inn igjen en uke senere og finjustere.

Jeg fikk beskjed om å prøve å ta på høreapparatet på høyre øre og se om hjernen min ville godta et CI- apparat og et høreapparat. Det var en utfordring i seg selv. Jeg kunne konstatere at jeg hørte svært lite med høreapparatet. Det begynte rett og slett å gå opp for meg hvor utrolig lite jeg har hørt de siste årene. En skikkelig tankevekker!

Det vanskeligste var kanskje å få FM/teleslynge til å fungere. Måtte en tur innom Chlas Olson og kjøpe ledninger/kabler i bøtter og spann. Jeg hadde ikke fått FM-skoen til CI-apparatet så inntil videre måtte jeg bruke teleslynge. Det ble mye improvisering. Det er svært frustrerende å være vitne til at kontakten og samarbeidet mellom sykehuset og hjelpemiddelsentralen (NAV) er så dårlig. Vi som brukere blir overlatt til oss selv og ingen tar ansvar!

~ movale ~