Utfordrende øresamarbeid!

Hjernesamarbeid. Foto: bykle.kommune.no

Hjernesamarbeid. Foto: bykle.kommune.no

Etter at jeg tok på meg høreapparatet i tillegg til CI-apparatet merket jeg at ørene ikke samarbeidet. De vekslet. Plutselig kunne jeg høre noe med det ene øret, deretter koblet det andre seg på, og jeg hørte ikke noe med det første. Skikkelig forvirrende og frustrerende.

Jeg kunne ikke gjøre noe annet enn å gå med begge apparatene på og gi det tid. Masse tid. Jeg opplevde lydmiljøet som kaotisk og at det var tilfeldig hva jeg fikk tak i. Jeg klarte å prate med folk, men jeg opplevde meg innvadert av lyder.

Jeg prøvde å bruke høreapparat-øret til å hjelpe meg med å få tak i musikken. Jeg hadde fått tips om at dette kunne hjelpe meg å få tak i musikken og raskere venne meg til musikk. Jeg spilte samme stykke igjen og igjen på pianoet. Jeg brukte høyre øre og lyttet med det. Jeg konsentrerte meg veldig om å høre og ignorerte CI-øret. Jeg bare ”tolererte” at lyden der var kaotisk. Til slutt begynte det gradvis å komme, og det hørtes mer ut som en sang. Jeg prøvde etter hvert å legge på bass og spilte til slutt diskant og bass på en sang. Det var stort. Det var på ingen måte pent, men jeg kjente igjen melodien.

Resten av kvelden brukte jeg på lydboka- utrolig deilig!

Lørdag tok jeg det svært pent. Jeg kjente at jeg var sliten. Dagen gikk med til å høre på lydbok, kose meg i sofaen og bare ligge helt flat! Det trengte jeg.

~ movale ~