Audiopedagog – lyttetrening

Logo audiopedagogene. Foto: audiopedagogene.no

Logo audiopedagogene. Foto: audiopedagogene.no

Jeg satte i gang min egen intensive rehabilitering med en gang jeg fikk på lyden. Men jeg har savnet å få støtte i det arbeidet. Det er utfordrende å skulle gjøre alt alene. Jeg har tatt kontakt med audiopedagogene.no, og fikk for en stund siden time hos en audopedagog jeg har brukt tidligere. Første time var idag!

Det var et hyggelig gjensyn. Det er to uker sidenlydpåsetting, og heretter skal jeg ha en time i uka. Vi brukte timen idag på å oppsummere status. Hvordan har lydtilvenningen gått så langt, hva er utfordringene og hvordan skal vi jobbe videre?

Vi prøvde et par øvelser. Vi kunne konstatere at jeg på egenhånd (vha lydbok, piano, telefon m.m), har kommet ganske langt. Jeg ba audiopedagogen om å gjøre sitt ytterste for å kjøre meg fast. Dette for å finne ut hvilket nivå jeg ligger på og hvor vi skal starte. Jeg er en smule utålmodig!

Jeg fikk forståelse av at øvelsene normalt består i å få opplest en del ord (uten munnavlesning), men at man har støtte i et ark hvor man skal høre 1 av 2 alternativer. Vi hoppet over støttearket. Vi prøvde først to stavelsesord, hvor jeg fikk vite hvilken språklyd som var i fokus (for eksempel forskjell i-y, eller m-n). To stavelsesordene gikk ganske bra. Så prøvde vi oss på en stavelsesord. Jeg fikk også det til, men måtte konsentrere meg veldig. Vi erfarte etter hvert hvilke lyder jeg har mest problemer med. Dette var veldig nyttig og interessant. Det er viktig for meg å vite når jeg kan stole på lyden jeg hører og når jeg ikke kan det!

I de påfølgende timene jobbet vi videre på denne måten. Og vi fikk også gode resultater når vi gjentok og øvde på de vanskelige lydene flere ganger!

~ movale ~

1 kommentar til “Audiopedagog – lyttetrening

Det er stengt for kommentarer.