Kontroll på Rikshospitalet

Nucleus Freedom. Foto: medisan.no

Nucleus Freedom. Foto: medisan.no

I dag var jeg på Rikshospitalet for kontroll av CI, og justering av lyden. Jeg måtte fortelle om mine erfaringer så langt. Vi gikk gjennom justering av programmene på CI-prosessoren, og fant ut at vi skulle prøve noen endringer.

De ble ikke akkurat overrasket da jeg fortalte dem at jeg søkte om CI nr. 2. Muntlig fikk jeg støtte fra dem og de håpet at ledelsen for ØNH avdelingen ville godkjenne det. Det er jo ikke logisk at unge mennesker som man har sterk mistanke om at vil få bedret hørsel med to ører, og som har en lang yrkeskarriere foran seg ikke skulle få to ører. Men de hadde sine tvil pga. vedtaket i Nasjonalt råd for kvalitet og prioritering i helsetjenesten, samt dårlige budsjetter på sykehuset.

Jeg gikk hjem idag med en litt rar følelse, en følelse av å stange hue mot veggen. Det er ikke moro å føle seg så alene mot systemet. Det er overveldende å skulle prøve å overbevise om at jeg er berettiget å få den helsehjelpen jeg trenger. Det er ydmykende og helt håpløst å skulle stakkarsliggjøre seg selv for å få noe som alle, unntatt de bevilgende myndigheter, er enige om at jeg bør få. Det hjelper lite at folk sier at det sikkert vil komme noen endringer om noen år. Vel, det er dyrbare år av mitt liv! Jeg startet prosessen med å få CI for 3 år siden. Hvor mange flere år må jeg gå å vente….?

~ movale ~

4 kommentarer til “Kontroll på Rikshospitalet

  1. Lina Therese F. Haugård

    Jeg forstår så innmari godt dine tanker rundt det å få CI nr 2. Det kan ikke være mulig at det er dyrere å gi oss CI nr 2, enn å la oss gå sykemeldt eller i redusert arbeidsstilling, bruke tid og penger på fysioterapi, samt hva det betyr for oss som mennesker å kunne fungere sosialt!
    Jeg har nå fått med meg arbeidsgiveren min og skal snart ha time med legen min. Jeg skal også gjøre et forsøk og søke. Selv om vi kjemper hver for oss, så vil det totale presset øke på de som bevilger pengene, dersom vi alle står på!

  2. Fredrik E. Nilsen

    For oss «utenforstående» er dette ufattelig lesing. Det er utrolig at de ikke forstår at dette både har en enorm betydning for den det gjelder, og at kostnaden er spart inn på null komma niks om det hjelper folk til å komme tilbake eller inn i arbeid.

Det er stengt for kommentarer.