Syng, syng, syng og vær glad!

Piano! Foto privat: movale

Piano! Foto privat: movale

En annen stor utfordring som jeg har lyst til å få til, er det å synge! På lik linje med at jeg ble advart om at musikk kunne bli vanskelig da jeg fikk programmert CI-apparatet, ble jeg advart om at dette også inkluderte muligheten til å kunne synge. Årsaken er at jeg kun har fått 22 elektroder som igjen gir et visst antall lydpunkter. Jeg har på ingen måte fått normal hørsel ved å få CI. Utfordringen når man skal synge er – tro det eller ei 😉 – å treffe rett tone!

Jeg har klart mye så langt i forhold til musikk, men om jeg kommer til å klare å synge er en annen sak. Jeg har i alle år vært glad i å synge. Noen fantastisk sangstemme tror jeg ikke at jeg har, men allsang, og fellesskap rundt musikk er viktig for meg. Tanken om at jeg aldri skal kunne tørre å synge er skummel.

Jeg måtte også her lage en opptreningsplan.

  1. Første punkt på planen er å få stemmen i gang. Jeg har ikke sunget på mange år, og stemmen er jo også en muskel som må holdes i form! Løsningen ble å synge høyt (og falskt) i bilen da jeg ikke var til sjenanse for noen! Det har jeg gjort til gangs i sommer. Jeg merker at stemmen er blitt mye bedre, men om jeg synger rent er jeg ikke sikker på.
  2. Planen videre er å synge mens jeg spiller piano. Denne fasen kan bli lang og kommer til å kreve mye øvelse.
  3. Når (og hvis) jeg får det til, er planen at jeg må synge/teste det sammen med mor og far! Jeg må bruke noen jeg har tillit til og som jeg er trygg på at vil hjelpe meg. Når jeg føler meg klar og tror jeg synger tilnærmet rent (dvs er så nysgjerrig at jeg ikke kan vente lenger) så er planen å  teste det ut på mor og far.
  4. Hvis jeg får til å synge til pianoet er den videre planen å øve masse på å synge, inntil noen andre som synger. Konseptet når jeg først synger til piano og deretter til en annen som synger, er at jeg lytter for harde livet og prøver å legge meg så nært inntil tonen fra pianoet eller den ande. Dette er i teorien ikke mulig, men vi får se om jeg får det til.

Det går hvertfall ikke om man ikke prøver. At det må mye øvelse til er jeg ikke i tvil om, jeg er forberedt på at det kommer til å ta flere år! Men jeg er i gang. Nå er jeg i fase 2. Jeg er vel foreløpig der at jeg blir utrolig glad om jeg klarer å komme til neste fase. Dette er ikke noen selvfølge. Å klare å synge solo er vel noe jeg foreløpig ikke tør å tro på at er mulig. Om det skal opp på planen får inntil videre henge litt i luften…

~ movale ~