Bloggposter fra det siste året

Jeg har i lengre tid skrevet bloggposter som jeg ikke har offentliggjort. Nå har jeg fått ting litt på avstand. Jeg får ofte spørsmål om min prosess med å få Cochlea implantat (CI), nå kan dere lese selv.

For at ikke alt skal komme samtidig har jeg tenkt å legge de ut litt etter litt utover høsten! Bloggpostene blir offentliggjort med den datoen jeg skrev dem i. Det har ikke vært et ønske fra min side å skrive dem om, dere får innsikt i tanker og meninger jeg hadde der og da.

De aller fleste bloggpostene handler om prosessen rundt det å få operert inn CI. Det er selvsagt mye annet som har skjedd det siste året, men det er CI som har vært i fokus her!

~ movale ~

9 kommentarer til “Bloggposter fra det siste året

 1. Anne Kristine Grønsund

  Så bra å kunne følge bloggen din! Fikk selv lyd på mitt CI for tre uker siden, og lever fortsatt i en del lyd-kaos.
  Spennende reise vi er ute på 🙂

 2. Anne Kristine G

  Har skrevet en del notater om tankene i forkant av CI, men ikke hatt kapasitet til å skrive etter lyden kom på. Men skal prøve å få gjort det. Fint du «pusha» meg, så får jeg kanskje gjort det før jeg glemmer hvilke erfaringer jeg gjør meg underveis 😉

  En erfaring hvertfall: Har hatt en veldig kaos siden lyden kom på. Musikk f.eks., høres ut som en blanding av trafikkstøy og båndsaga på sløyden. Ikke noe rytme, ikke instrumenter, ikke musikk i dag hele tatt! Bare fryktelig støy. Trodde jeg trengte mer strøm på noen elektroder, men var til justering i dag, og audiofysikeren ville prøve å redusere strømmen på både bass og diskant. Og gjett hva! Det funka! Jeg mener – jeg hører fortsatt ikke språklyder, og musikk er ikke musikk. Men lyden er klarere, og i musikken hører jeg fortsatt som støy, men nå er det støy med rytme. Stor fremgang bare det, sett i forhold til det kaoset som har vært den siste tiden. Helt tydelig at lyd med CI handler om et samarbeid mellom justering av frekvenser og nervene i hjernen. Kan ikke bare «skru på lyd», og så kommer den, liksom…

 3. Berit Triumf

  Jeg kjøpte meg mp3 før min første operasjon. Den er blitt flittig brukt, for at jeg skulle lære meg å høre musikk så fort som mulig. Det er nå på tide å kjøpe en ny, siden den nå er helt utslitt. Men det anbefales! Idag er det godt å høre musikken, og også det å få teksten med seg. 🙂

Det er stengt for kommentarer.