Tre år…

Ting tar tid! Foto:movale.

Ting tar tid! Foto:movale.

Ja, da har det gått tre år. Litt spesielt egentlig. Nå er det tre år siden jeg sendte søknad til Riksen om å få CI. Det tok 2 år før jeg fikk brev om at prosessen skulle igang, og operasjonen skjedde 2 1/2 år etter at søknaden ble sendt. Det gjør noe med en person å sitte så lenge på venteliste. En av de første bloggpostene mine handlet om nettopp det å takle ventetiden. Den andre bloggposten handlet om reaksjonen jeg fikk da jeg skulle igang. Ventetiden hadde satt spor.

Følelsen av å måtte skru av og jobbe med tålmodigheten var og er fortsatt en utfordring. For jeg er jo ikke ferdig. Jeg har snart hatt CI på venstre øre i 6 mnd. Audiopedagogen min bekrefter at det er ikke så mye mer å hente i min rehabilitering. Nå er det høyre øre jeg venter på.

Det snakkes ofte om ventelister når man diskuterer helsepolitikk i Norge. Som privatperson og som et av de individene som har sittet i en sånn kø nå i 3 år må jeg si at det har vært utrolig frustrerende å vente så lenge. Jeg har vært flink til å minimalisere konskevensene for meg selv. Jeg har skrudd av, ignorert prosessen og jobbet med å holde hodet over vannet. Jeg har klart å holde meg i jobb og jeg har klart å holde kontakten med en del nære venner.

Det er tøft å være vitne til mange andres skjebner uten å kunne gjøre noe. Det er sterkt å se unge mennesker falle ut av arbeidslivet, se de få psykiske problemer og se at familier blir ødelagt. Det er tøft å se hvor lite som skal til for å få snudd livet opp ned.

Det har gått tre år og jeg sitter fortsatt på venteværelset. Jeg har fortsatt et øre igjen. De siste tre årene har vært tøffe. Ting er litt lettere nå som jeg har fått en CI, men det har samtidig kommet nye utfordringer. Jeg vet lite om hvordan den ventetiden som ligger foran meg vil bli. Jeg må prøve å leve så «normalt» som mulig. Jeg må åpenbart være tålmodig!

Da jeg søkte CI nr 1 tippet jeg at det ville ta 3-4 år å få operasjon. Jeg tok feil, det tok «bare» 2-3 år. Jeg sitter med følelsen av at dette kan ta mange år. Jeg tør ikke å tippe, men jeg ønsker meg det veldig. Er det lov å håpe på 1-2 år? Det blir spennende å følge med

~ movale ~