Hvordan er det å være funksjonshemmet? Illustrasjonsvideoer!

Jeg fant to videoer produsert i Storbritannia. De er geniale. Her klarer de virkelig å illustrere hvordan det er å være funksjonshemmet. Hva det vil si å møte barrierer og hvordan det oppleves! Tankevekkende. Det er en film som er delt opp i to videoer. De er tekstet på engelsk og med britisk tegnspråktolk (for de som kan BSL). Har ikke klart å finne med norsk tekst, men det skal være mulig å henge med! Enjoy!

Del 1

httpv://www.youtube.com/watch?v=vSG6LGutkHo&feature=related

Del 2

httpv://www.youtube.com/watch?v=ZpdyIYEmrs8&feature=related

~ movale ~

3 kommentarer til “Hvordan er det å være funksjonshemmet? Illustrasjonsvideoer!

 1. ~SerendipityCat~

  Dette gjorde meg litt trist og ga meg en del å tenke på.
  Selv har jeg ME, og med den en stor del begrensninger. Likevel er ikke ME så synlig for folk, og jeg må uansett trekke meg tilbake når jeg er dårlig, og velge arenaer å være sosial i som passer for meg. Men jeg slipper i alle fall at folk peker, snakker og behandler meg som et barn.
  Jeg skulle ønske alle klarte å være litt snillere og mer forståelsesfulle med hverandre… det høres kanskje banalt ut, men folk burde bruke vettet og hjertet mer og se lenger enn sin egen nesetipp.
  Jeg tenker også på at jeg sikkert gjør mange tabber selv i forhold til de jeg kjenner med ulike funksjonshemminger. Egentlig ganske flaut å tenke på at jeg kan ha såret folk uten å mene det…

  Så.. takk for at du la ut disse! Det er viktig å få spredt informasjon og få satt tankene i gang hos folk.
  🙂

 2. Sindre Rasmussen

  Tror vi som er funksjonshemmede selv nesten like lett som funksjonsfriske kan ha stereotypiske, nedlatende eller på andre måter negative holdinger og forståelse av andre grupper funksjonshemmede. Det der er et resultat av hvordan våre hjerner fungerer. Det er et langt spenn fra f.eks. hørselshemming til bevegelseshemming. Det kan også være betydelige fordommer og negative holdninger internt i en kategori, f.eks. mellom hørselshemmede som er talespråklige og døve.

 3. Per O Sandberg

  Vi følger hverandre på Twitter og det var her jeg fant bloggen din.
  Mitt problem (eller utfordring om du vil) er at jeg er svaksynt. Det var mye jeg kjente meg igjen i i videoene. Svaksyntheten satte store begrensninger for utdannelse og yrkesvalg. Min stahet gjorde at jeg fikk meg jobb i stedet for uførestrygd. Kort fortalt jeg endte opp som skipsmegler med mye reising. De største problemene var de såkalte «silent» flyplassene og TV-monitorer. Konferanser/foredrag med overhead projectors.
  Hvor mange trapper tror du jeg har snublet og falt i? Fortauskanter?
  Litt gulmaling feks hadde gjort stor forskjell.
  Data betyr mye for meg og gjør kontaktene lettere, men jeg må «lukte på skjermen». Samme med bilder og malerier.
  Jeg er «sta» og SKAL klare meg. Det har nok hjulpet meg. We nå pensjonist men pga hjertet.

Det er stengt for kommentarer.