En statusoppdatering på CI nr 2

En lang og krokete sti. Foto: movale.no.

En lang og krokete sti. Foto: movale.no.

Siste nytt i forhold til søknad om CI nr 2 er at jeg nå har fått brev fra St.Olavs. De bekrefter det jeg fikk høre i høst om min søknad  om operasjon innen ordningen «raskere tilbake».  De bekrefter at de ved CI-kirurgi ikke tar hensyn til «raskere tilbake» eller «fritt sykehusvalg». De sender søknaden i retur og vil at jeg skal følges opp av øre-nese-halsavdelingen på Rikshospitalet.

De viser videre til at alle de tre sykehusene som opererer CI i Norge har samme holdning til CI nr 2. Dette er jo heller ikke nytt. Nå har jeg fått mitt tredje negative svar! Politikken er at voksne får en CI, og de som ønsker nr 2 settes på en uprioritert venteliste.

Jeg er ikke akkurat overrasket over dette svaret men merker at min tålmodigheten er tynnslitt. Ytterligere tre mnd har gått siden jeg sist oppdaterte med nytt om søknaden på bloggen. Telleren viser nå 3 år, fire mnd, 2 uker og 4 dager med venting. Fortsatt er det ingen løsning på saken.

I brevet fra St.Olavs bekrefter de ryktene som jeg har blogget om her. De viser til at alle CI-teamene på Rikshospitalet, Haukeland og St.Olavs nå jobber for å få en anerkjennelse av rett til CI nr. 2 hos voksne dersom det er medisinsk indikasjon for dette. Denne retten bli innført i Danmark i august 2009. Så da er det bare å vente og håpe…

Som dere har fått med dere så har jeg i tillegg den siste tiden tilbragt litt tid til å kjempe mot NAV tolketjeneste. Da jeg ikke har noen tro på å få utløst mine rettigheter har jeg nå bare bestemt meg for å «tåle det». Jeg har vel ikke noe valg ift å vente på CI nr 2 heller.

Jeg må bare «tåle» at livet blir satt på vent og alle de konsekvenser som det medfører.

~ movale ~

2 kommentarer til “En statusoppdatering på CI nr 2

  1. Renate

    Fy flate! Er det ingen som forstår at ventetiden ikke gjør at formen blir bedre? Eller i ditt tilfelle,du kommer ikke til å høre bedre ved å bare vente. Jeg beundrer tålmodigheten din

    1. movale Innleggsforfatter

      Takk for gode ord. Litt merkelig det der- den «tålmodigheten» man får når man ikke har noe valg!

Det er stengt for kommentarer.