«Har du hørt noe fra Riksen?»

Skyer. Foto: www.freefoto.com.

Skyer. Foto: www.freefoto.com.

Et spørsmål som går igjen for tiden fra folk rundt meg er: Har du hørt noe fra Riksen?

Det er kanskje ikke så rart at folk lurer. De ønsker meg vel og vet at jeg har ventet lenge. Men spørsmålet er vanskelig å svare på. Det er ikke vanskelig å fort si: Nei, jeg har ikke hørt noe.

Men det er vanskelig å svare fordi skuffelsen, frustrasjonen og utålmodigheten ligger og dirrer i stemmen.

Det er en litt tung dag idag. Datoen er 23 august 2010, og det er idag seks måneder siden 23. februar 2010. Da fikk jeg en e-post fra Rikshospitalet om at jeg har fått tilsagn på operasjon nr 2. Det er slitsomt å vente. Jeg hadde en runde før sommeren hvor jeg purret, men de kunne ikke gi meg svar. Nå tør jeg nesten ikke å spørre lenger…

Jeg er stressa og ønsker ikke å få beskjed om at de ikke vet noe. Jeg håper jeg slipper å få beskjed om at de ikke kan operere meg i år. Ennå mer redd er jeg for at jeg skal miste håpet om at det skal skje snart.

En lang og krokete sti. Foto: movale.no.Energien er ikke på det nivået den var. Den må spares på og fordeles jevnt over det ukjente antall dager som jeg har igjen å vente. Jeg kan ikke legge meg ned og gi opp, men jeg må hvile meg. Hvile litt på en stein i grøftekanten. Det er tungt å vente. Jeg tar en dag av gangen. Trening og jobb er verdifulle aktiviteter og gode venner og familie støtter meg på den lange ferden.

Den 23. september 2010 er det fire år siden jeg søkte om CI. Det er en måned igjen bare. Mest sannsynlig når jeg milepælen 4 år før jeg blir operert. De siste fire årene har vært den siste lange etappen. Den siste etappen i den 20 år lange prosessen med å bli døv. Det har vært en lang reise, mye har skjedd siden jeg som 12 åring fikk vite at jeg hadde mistet all lyd i diskanten!

Jeg tror det er tid for å planlegge høstkalenderen på Riksen nå. Sommeren er over. Kanskje har de tatt meg med i planen? Kan det være min tur nå? Kanskje kan jeg få en dato?

~ movale ~