Vente på såret som gror!

Et infisert sår! Foto: movale.no.

Et infisert sår! Foto: movale.no.

Å vente på et sår som skal gro er en utfordrende prosess! Man skal ikke få vann i det første 10 dager. Det sier seg selv at hårvask er en stor utfordring, særlig når håret er langt! Jeg snakket med frisøren min og fikk god hjelp av henne! Jeg tok en tur innom henne etter 4 dager og det var godt. Med mye håndkler og to som vasket og passet på så unngikk vi at plaster og sår ble vått. Det var deilig, man føler seg litt pjusk som nyoperert!

En annen stor utfordring er å ikke pelle for mye på det. Skorpe har en magisk tiltrekningskraft og når det klør litt i tillegg er det neste umulig! Men jeg gjorde mitt beste.

Klok av tidligere erfaring sa jeg at jeg til min kirurg at jeg mest sannsynlig ikke ville få en god sårprosess. Jeg er allergisk mot plasterlim. Om det finnes noen som har dårlig grokjøtt så er jeg en av de! Sist gang tok det utrolig lang tid før såret grodde. Jeg fikk blemmer og hadde skorpe også etter at jeg fikk på lyd.

Denne gangen ba jeg om en kontroll for sikkerhets skyld. Da jeg kom dit møtte jeg en morsk lege som kjeftet og sa at jeg måtte passe ekstra på. Jeg hadde fått en betennelse i såret. Med meg fikk jeg en antibiotikasalve og strenge formaninger om rens og salve en uke! Infeksjon kan være farlig, i værste fall kan man måtte re-operere dersom betennelsen sprer seg. Jeg må innrømme at jeg er litt undrende til at ikke etterkontroll av såret er rutine og standard når det kan være så alvorlige konsekvenser.

Vel, det gikk bra til slutt for meg. Såret grodde fint med antibiotikasalve!

Nå har jeg registrert meg på Bloggurat.

~ movale ~