Videobloggpost 2 – får strøm på elektrodene

Denne videoen viser at jeg får satt på strøm på hver enkelt elektrode. Enkelt fortalt er det 22 elektroder. Hver elektrode representerer en lyd (fra bass til diskant). Elektrodene er plassert etterhverandre i en ledning som er kveilet rundt min hørselsnerve (som ligger i sentrum av sneglehuset i det indret øret). Når man fører på strøm skaper man en stimulans på nerven som hjernen skal tolke som lyd.

Videoen viser prosessen med å få på strøm på hver enkelt elektrode (eller lyd) for første gang!

(PS: videoen er tekstet for hørselshemmede)

~ movale ~

7 kommentarer til “Videobloggpost 2 – får strøm på elektrodene

  1. movale Innleggsforfatter

   Håper det er forståelig 🙂 Er ikke alt som er så lett å forklare skriftlig!

   1. ~SerendipityCat~

    Jeg prøver å forestille meg hvordan det er å få hørsel, men jeg kan jo selvfølgelig ikke fatte det som har hørt på begge ørene hele livet. Setter i alle fall pris på at begge ørene mine virker som de skal nå! Og gleder meg på dine vegne over at du faktisk får dette, selv om det har vært en lang vei å gå.

    1. movale Innleggsforfatter

     Takk for at du deler dine tanker og forteller meg det! Setter veldig pris på å få slike kommentarer og at folk følger med!

 1. Lothiane

  Dette var sterkt å se!
  Er veldig glad du blogger om CI, for selv om jeg har en søster som er døv og har hørt CI bli nevnt flere ganger, så har jeg ikke hatt særlig kunnskap om hva det egentlig er. Nå føler jeg at jeg skjønner litt mer, i hvert fall. 😀

  Utrolig fascinerende å se deg høre lyd for første gang!

  Lykke til videre, dette blir spennende å følge!

  1. movale Innleggsforfatter

   Informasjon er en bra ting! Håper det går bra for din søster 🙂

   Takk for tilbakemelding!

   1. Lothiane

    Hei igjen 🙂
    Informasjon er best! Jeg er veldig glad i folkeopplysning – det skaper forståelse og aksept.

    Søsteren min er ikke i målgruppen for CI, så vidt jeg har forstått. Gjenkjenner det du har skrevet om her – problemer med å skaffe tolk til arbeid og sosialt. Det er trist at det ikke er bedre system for dette!

Det er stengt for kommentarer.