Teleslynge? FM?

FM-sender. Foto: movale.

Det at jeg har fått to helt nye apparater medfører også endringer i bruk av hjelpemidler. Noe som ikke akkurat er morsomt. Dette krever involvering av hjelpemiddelsentralen og sannsynlighen for at den optimale løsningen finnes er minimal.

Det mest prekære for tiden er at jeg trenger en handsfree-løsning til mobilen. Som dere sikkert skjønner så funker ikke vanlige øreplugger! Jeg trenger også en god løsning på tv og fasttelefon hjemme. Så da har jeg ikke noe valg enn å prøve ut nye ting.

Jeg har i mange år sverget til FM-løsninger. Det å kunne ha noen små nesten usynlige FM-mottakere montert på høreapparatet, fremfor synlige store mottakere rundt halsen har vært veldig bra for meg! Lyden har vært god og jeg har derfor frem til nå nesten bare brukt FM. Den tradisjonelle løsningen er jo teleslynge. Men den har en stor ulempe, nemlig at den tar inn mye elektronisk støy og den er ofte synlig! Særlig når du skal ha mobile løsninger som til mobil!

FM-mottaker montert på apparat. Foto: movale.no

Den største ulempen med Nucleys 5 versus den gamle versjonen Freedom, er at Nucleus 5 har en dum løsning på FM. Siden FM er en bedre løsning enn teleslynge ønsker jeg å bruke det. Men det krever at man har en inngang på apparatet slik at man kan få koblet på en FM mottaker. Løsningen som nå finnes på Nucleus er rar og ser ikke spesielt bra ut. Dette har gjort at jeg har valgt å teste ut teleslynger igjen. Teleslynge er integrert i apparatet og ser bedre ut.

Jeg har prøvd diverse halsslynger og det er umulig å gå gjennom byen uten å høre sterk elektronisk støy fra trikker ol. Etter å ha forsøkt 3 forskjellige løsninger har jeg innsett at det nok er FM som må må være løsningen for meg. Det skal komme en mer integrert løsning som ikke er så synlig nærmere sommeren, så inntil videre lider jeg med denne løsningen.

Foreløpig har jeg identifisert et problem med FM som jeg ikke har funnet en løsning på. Det er at det er vanskelig å få på teleslynge når FM er koblet på apparatet. Dette kan bli et problem når jeg skal tilbake på jobb, der bruker jeg nemlig FM og teleslynge om hverandre. Leverandøren er varslet, så får vi se!

Som jeg regnet med så ville det være vanskelig å finne en optimal løsning. Jeg får prøve dette enn så lenge, så får vi evaluere dette om noen mnd.

~ movale ~

6 kommentarer til “Teleslynge? FM?

  1. movale Innleggsforfatter

   Vet du, slyngkrok er en av de tingene jeg testet. Skammer meg litt over den ene årsaken til at jeg forkastet det.

   Det største problemet er knyttet til at jeg fort får gnagsår av de.

   I tillegg er de veldig upraktiske når man skal ha store øredobber! (Noe jeg ofte har.. øh, litt pinlig)! 😉

 1. Jørgen Sætre

  Her kommer et lite innlegg fra leverandøren av utstyret.
  Det stemmer veldig bra det du skriver om at det ikke er mulig å veksle mellom T og FM idet man har FM-mottakeren tilkoblet.
  Vi har meldt behovet videre til produsenten, men det er usikkert når og om vi får en løsning der man kan veksle mellom M, T og FM
  Hilsen
  Jørgen Sætre
  Medisan AS

  1. movale Innleggsforfatter

   Flott Jørgen at dere ser på dette. For det kan bli et problem når jeg skal tilabake på jobb!

    1. movale Innleggsforfatter

     Nå vet ikke jeg prisen helt eksakt, men mener å ha hørt at en prosessor koster 60 000,- x 2. Tror nok det er litt urealistisk 🙂 Må nok slite med at hjelpemidlene ikke er laget for oss!

Det er stengt for kommentarer.